Korašica izdelkov
Artiklov v košarici:
0
BLAGAJNA
BLAGAJNA

Nakup opravite preko predračuna, kreditne kartice ali preko pay-pal-a.

Pomoč in podpora
040 556 616

Spremljajte nas na Facebooku
Pokličite nas

Dostava izdelkov v
roku 24 ur.

Vaš nakup je pri nas varen

Pri nas so nakupi
100% varni.

Priporočamo
»
Primerjaj
»
Deli
Vzvratni avtosedež od 0-18 kg.  Izredno enostavna namestitev z nastavki isofix.
Priporočena teža: 0 - 18 kg
420,00 EUR
KUPI ZDAJ
PODROBNO
»
Primerjaj
»
Deli
Joie Spin 360 se vrti za 360º, kar omoga lažje pripenjanje in odpenjanje otroka, poleg tega pa nudi enostaven prehod iz nazaj v naprej obrnjen sedež.  
Priporočena teža: 0-18 kg
310,00 EUR
KUPI ZDAJ
PODROBNO

Zakaj vzvratni avtosedež?

Naši otroci navadno zamenjajo lupinico za svoj nov naprej obrnjen otroški avtosedež okoli svojega prvega rojstnega dne, oz. pri približno dopolnjenih 9-13kg.  To je velik dogodek, ki ga mnogi starši praznujejo kot neke vrste razvojni mejnik in dokazuje, kako velik je že njihov otrok.
 Zakaj vzvratni avtosedeži
Po mnenju mnogih strokovnjakov s področja varnosti v prometu in pediatrov, je to vsaj leto ali celo več prezgodaj. 
Pri odraslem človeku varnostni pas razporedi silo trka po najmočnejših delih telesa, to so boki in ramena.  Majhen otrok nima veliko delov telesa, ki bi bili dovolj močni.  Glava je v razmerju z njegovim telesom precej velika, saj predstavlja kar 25% celotne teže, vratne kosti in mišice pa so še krhke in slabo razvite.   
Poleg tega je zadnji del glave pri majhnih otrocih v primerjavi z obrazom dokaj velik. Poškodbe glave pri otroku, zato pogosto vključujejo poškodbe možganov.

Ko je otrok v naprej obrnjenem sedežu pravilno pripet, so njegova ramena in trup praviloma zaščitena.  V silovitem trčenju pa glavo, vrat in roke sunkovito vrže naprej z ogromno silo, kar lahko povzroči raztezanje ali poškodbo vratne hrbtenice.
Če je otrok, ki tehta 15kg in sedi v naprej obrnjenem sedežu, udeležen v čelnem trčenju pri 50km/h, bo sila na njegov vrat enaka 180-220 kg.  Ko pa je isti otrok obrnjen v nasprotni smeri vožnje, bo sila od 40-60kg.
Otrok lahko utrpi hude poškodbe pri obremenitvah, ki presegajo 130 kg.
 
Nazaj obrnjen avtosedež porazdeli silo trka vzdolž celotnega hrbta, vratu in glave, saj je celotno telo podprto z lupino avtosedeža.
 
Izkušnje iz drugih držav so pozitivne: Švedska, na primer, kjer so otroci v sedežu obrnjeni nazaj do starosti okoli 4. leta, ima na svetu najnižji odstotek nesreč na avtocestah s smrtnim izidom za otroke mlajše od 6 let.
 
Naprej obrnjeni sedeži pravzaprav nimajo nobene prednosti pred vzvratnimi.  Ravno nasprotno.  Nazaj obrnjeni sedeži imajo preprosto tako ogromno prednost, da bi morala biti odločitev o izbiri avtosedeža kar samoumevna. 
 
Prednostna naloga vsakega starša mora biti, da svojemu otroku zagotovi najboljšo možno varnost, primerno otrokovi starosti, velikosti in teži.  Za vsako vožnjo z avtom, ne glede na to, kako kratka je.
Nazaj obrnjeni otroški sedeži so v Sloveniji novost in novost je včasih težko sprejeti.
 
A pomislite, ali dovolite svojemu otroku, da gre v globoko vodo, čeprav ne zna plavati?  Mu dovolite, da se igra z ostrim nožem ali vžigalicami?  Ga pustite, da pleza na majavo drevo?  Mu dovolite, da se žoga ob prometni cesti?
Verjetno ne!  Zakaj bi ga pustili, da se pri npr. 9-mesecih vozi v naprej obrnjenem avtosedežu?  Lahko se ne bo zgodilo nič.  Kaj pa če boste udeleženi v prometni nesreči?  Samo trenutek nepazljivosti vam lahko spremeni življenje.  Zakaj bi tvegali, zavarujte svojega otroka, kot bi s sabo prevažali največji zaklad...  Pa saj ga!
 
Želimo si in verjamemo, da nas bodo naši otroci, ko odrastejo, gledali z grozo v očeh, ko bodo slišali, da so se vozili v naprej obrnjenih sedežih.  Tako kot mi ne moremo verjeti, da smo se sami kot dojenčki in nato majhni otroci v avtomobilih vozili v naročjih svojih staršev in to nepripeti.

Zakaj torej vzvratni avtosedež?  Zato, ker je 5x varnejši!