Korašica izdelkov
Artiklov v košarici:
0
BLAGAJNA
BLAGAJNA

Nakup opravite preko predračuna, kreditne kartice ali preko pay-pal-a.

Pomoč in podpora
040 556 616

Spremljajte nas na Facebooku
Pokličite nas

Dostava izdelkov v
roku 24 ur.

Vaš nakup je pri nas varen

Pri nas so nakupi
100% varni.

cybsirona-graphite-black
cybsirona-midnight-bluecybsirona-mystic-pinkcybsirona-stardust-black

Cybex Sirona

Priporočena teža: 0 - 18 kg Šifra izdelka: 150337
Vzvratni avtosedež od 0-18 kg.  Izredno enostavna namestitev z nastavki isofix.
420,00 EUR
Oglej si dodatke za ta izdelek
Vzvratni avtosedež zmanjšuje tveganje za poškodbe pri čelnem trčenju za več kot 80% v primerjavi z običajnim otroškim avtosedežem, obrnjenim v smeri vožnje in opremljenim s sistemom varnostnih pasov, saj se sila, ki nastane pri trku, enakomerno porazdeli po večji površini (Glede na rezultate raziskave, ki jo je opravil VTI – Švedski nacionalni inštitut za raziskave v cestnem prometu - Rapport 489A, 2003). Vodilne potrošniške organizacije zato priporočajo, da otroci ostanejo v nazaj obrnjenem sedežu tudi po skupini 0+.

Zaradi izvrstnega varnostnega učinka in domiselne funkcionalnosti pionirske kombinacije je bil Sirona na testu otroških varnostnih avtosedežev 6/2012 pri vodilni nemški potrošniški organizaciji za testiranja Stiftung Warentest, proglašen za ZMAGOVALCA TESTA.

Homologacije:

Cybex Sironaje testiran po standardu ECE R44/04

Priporočena uporaba:

 • 0 - 18kg v nasprotni smeri vožnje z Isofix-om (do približno 4.leta)
 • 9 - 18kg v smeri vožnje z Isofix-om

Lastnosti:

 • Po višini nastavljiva opora za glavo (10 položajev)
 • Funkcija nagiba sedeža z eno roko (7 položajev) ob montaži v nasprotni smeri vožnje
 • Funkcija nagiba sedeža z eno roko (5 položajev) ob montaži v smeri vožnje
 • Domiseln sistem rotacije sedeža za 360° omogoča enostavno menjavo med sedežem, obrnjenim nazaj in sedežem, obrnjenim v smeri vožnje – ne da bi bilo treba pri tem sedež odstraniti. Tudi nameščanje in dviganje malčka iz sedeža je enostavno, saj lahko sedež z enim samim klikom obrnete proti vratom avtomobila.
 • Namestitev z enim samim klikom s pomočjo Isofix-a omogoča enostavno montažo in večjo varnost, tako v naprej-, kot nazaj-obrnjenem položaju. Dodatna pritrditev s pasovi ni potrebna. 
 • Opora na sprednji strani pomaga absorbirati udarno moč čelnega trka in zagotavlja dodatno stabilnost. Tehnologija pritrditvenih točk zmanjšuje napake pri montaži na minimum in povečuje učinek zaščite.
 • Inovativna tehnologija od sedeža-do-šasije ustvarja neposredno povezavo med sedežem in avtomobilom. V primeru prometne nesreče se udarna moč trka prenese neposredno na šasijo, ki istočasno aktivira varnostne funkcije avtomobila in sedeža ter s tem sproži postopek za porazdelitev udarne moči že v najzgodnejši fazi nesreče. Patentirana.
 • Teleskopska linearna zaščita v primeru bočnega trka (sistem L.S.P.) absorbira udarno energijo ob trku že v zelo zgodnji fazi (patentirana). Sistem L.S.P. se lahko individualno prilagodi položaju sedeža in vrsti vozila ter v kombinaciji z zaščitama za glavo in ramena (patentirani) absorbira udarno moč bočnega trka.
 • Sirono je od 9-18 kg možno uporabljati v smeri vožnje s prilagodljivo varnostno blazino (približno od 9 mesecev do 4 let)
 • Prilagodljiva varnostna blazina s tehnologijo A.R.T. preudarno zmanjšuje nevarnost resnih poškodb vratu, ne da bi pri tem omejevala malčka (patentirana). Zaradi novega vgrajenega sistema pritrjevanja, ni več potrebe po ločeni pritrditvi blazine.
 • Sistem deluje kot napihnjen varnostni meh, ki absorbira energijo, nastalo pri trku, po celotni površini. V primerjavi s klasičnim 5-točkovnim varnostnim pasom, je pritisk na malčkov vrat bistveno zmanjšan. Še več, v primeru prometne nesreče nova tehnologija aktivnega odziva (A.R.T.) pri blazini zagotavlja, da je otrok intuitivno zavarovan v varnem območju sedeža (patentirana). Zaradi novega, integriranega sistema pritrditve tudi pritrditev varnostne blazine z avtomobilskim varnostnim pasom ni več potrebna (patentiran).

Nega in navodila:

 • Sedežna prevleka je snemljiva in pralna v pralnem stroju (najvišja temperatura 30 °).
 • Kovinske in plastične dele lahko očistite z blagim milom, čisto krpo in vodo

Pomembno:

 • Pred nakupom otroškega sedeža Cybex Sirona se prepričajte, da ga lahko pravilno namestite v vaše vozilo. Sedež lahko pravilno namestite s pomočjo sistema Isofix in raztegljive podporne noge.
 • Otroka imejte v vzvratnem avtosedežu vsaj do 4.leta.  Študije so pokazale, da je tveganje za nesrečo s smrtnim izidom za otroka petkrat večje, če je avtosedež obrnjen naprej
 • Sedež ni primeren za uporabo z običajnim avtomobilskim varnostnim pasom.
 • Deaktivirajte sovoznikovo varnostno blazino. Če to v vašem avtomobilu ni mogoče, je uporaba otroškega sedeža na sovoznikovi strani prepovedana.
 • Kosi prtljage in drugi prosti predmeti v vozilu, ki v primeru trka lahko poškodujejo potnike, morajo biti vedno varno pritrjeni.
V pripravi!

NEKAJ DEJSTEV

75% manjša verjetnost za hujše
telesne poškodbe

Vzvratni avtosedež zmanjša tveganje
smrti v nesreči za 90-95%

Ni poročil o poškodbah nogic


 PREBERI VEČ >>> 
Sorodni izdelki
»
Primerjaj
»
Deli
Joie Spin 360 se vrti za 360º, kar omoga lažje pripenjanje in odpenjanje otroka, poleg tega pa nudi enostaven prehod iz nazaj v naprej obrnjen sedež.  
Priporočena teža: 0-18 kg
310,00 EUR
KUPI ZDAJ
PODROBNO
iZi_Modular_i-Size_Ivory_Melange
»
Primerjaj
»
Deli
Koncept iZi Modular je nov in inovativen varnostni sistem otroških avtosedežev, ki se uporablja od 6.meseca do približno 4. leta. Maja 2016 je iZi Modular prejel skupno oceno «Dobro» na ADAC / Stiftung Warentest. 
Priporočena teža: 61-105 cm
419,00 EUR
KUPI ZDAJ
PODROBNO
iZi_Kid_X2_i-Size_Metallic_Melange
»
Primerjaj
»
Deli
Zmagovalec testa!
BeSafe iZi Kid X2 i-Size je zmagovalec obsežnega testa otroških avtosedežev v skupini 1-4 let leta 2016 ADAC / Stiftung Warentest. 
Priporočena teža: 61-105 cm
580,00 EUR
KUPI ZDAJ
PODROBNO
Morda vas zanima tudi...
»
Primerjaj
»
Deli
Bazo je možno uporabljati skupaj s Klippan Triofix Recline avtosedežem.
Priporočena teža: 9 - 36 kg
190,00 EUR
KUPI ZDAJ
PODROBNO
»
Primerjaj
»
Deli
Primerne za Duofix, Kidzone in Minikid avtosedeže.
 
5,00 EUR
KUPI ZDAJ
PODROBNO
»
Primerjaj
»
Deli
Podstavek zagotovi še večji naklon hrbtnega dela avtosedežev znamke Axkid: Minikid, Kidzone, Rekid in Wolmax.
 
15,00 EUR
KUPI ZDAJ
PODROBNO