Korašica izdelkov
Artiklov v košarici:
0
BLAGAJNA
BLAGAJNA

Nakup opravite preko predračuna, kreditne kartice ali preko pay-pal-a.

Pomoč in podpora
040 556 616

Spremljajte nas na Facebooku
Pokličite nas

Dostava izdelkov v
roku 24 ur.

Vaš nakup je pri nas varen

Pri nas so nakupi
100% varni.

Priporočamo
»
Primerjaj
»
Deli
Vzvratni avtosedež od 0-18 kg.  Izredno enostavna namestitev z nastavki isofix.
Priporočena teža: 0 - 18 kg
420,00 EUR
KUPI ZDAJ
PODROBNO
»
Primerjaj
»
Deli
Joie Spin 360 se vrti za 360º, kar omoga lažje pripenjanje in odpenjanje otroka, poleg tega pa nudi enostaven prehod iz nazaj v naprej obrnjen sedež.  
Priporočena teža: 0-18 kg
310,00 EUR
KUPI ZDAJ
PODROBNO

Dejstva o vzvratnih avtosedežih

1. Ko je otrok obrnjen naprej (v smeri vožnje) in pride do čelnega trčenja, so z varnostnim pasom zaščitena njegova ramena in trebuh, sila trka pa močno obremeni vrat, glavo in hrbtenico.

2. Hrbtenjača se lahko razteza le za 0,6 cm preden poči.  V testih z naprej obrnjenimi avtosedeži se je vrat lutke ob trčenju raztegnil za 2 cm.  To bi povzročilo paralizo ali celo smrt.

3. V naprej obrnjenem avtosedežu je pri 50 km/h vrat izpostavljen sili, ki ustreza 180-220 kg, medtem ko je v vzvratnem avtosedežu sila na vrat 40-60 kg.   Otrok lahko utrpi hude poškodbe nad 130 kg.

4. Vzvratni avtosedež zmanjša tveganje smrti v nesreči za 90-95%, medtem ko avtosedež, obrnjen naprej zmanjša tveganje le za 50-60%. (Vir: NTF - Švedski nacionalni inštitut za varnost na cestah)

5. Analiza zaščite pri vzvratnih avtosedežih, v primerjavi z naprej obrnjenimi avtosedeži je pokazala, da imajo otroci, mlajši od 2 let, 75% manj možnosti, da umrejo ali doživijo resne poškodbe, kadar so v vzvratnem avtosedežu (Vir: Pediatrija, Uradni list American Academy of Pediatrics)

6. Verjetnost za hude poškodbe pri dojenčkih, mlajših od 12 mesecev v naprej obrnjenem avtosedežu, je 1,79-krat višja, kot pri dojenčkih v vzvratnem avtosedežu.  Za otroke od 12 do 23 mesecev je verjetnost kar 5.32 krat višja (Vir: Pediatrija, Uradni list ameriška akademija za pediatrijo

7. Vožnja v vzvratnem avtosedežu bolje obvaruje otroka tudi v drugih vrstah nesreč, zlasti pri stranskih trkih, ki so zelo nevarni in dokaj pogosti. (SafetyBeltSafe U.S.A.)

8. Na Švedskem med julijem 2006 in novembrom 2007 ni v prometni nesreči umrl niti en otrok mlajši od šest let. Otroci na Švedskem sedijo v vzvratnem avtosedežu do svojega četrtega leta.

9. Ni poročil, kjer bi si otrok v vzvratnem avtosedežu poškodoval nogice.

10. ANEC je leta 2008 izdal obsežno študijo, v kateri ugotavlja, da preprosto ni nobene negativne stvari, ki bi se jo dalo izpostaviti pri vzvratnih avtosedežih.

11. Vsi potniki v avtomobilu morajo biti pravilno pripeti.  V nasprotnem primeru lahko, v kolikor otrok sedi v vzvratnem avtosedežu na sovoznikovem sedežu, v čelnem trčenju poškodujejo otroka.

12. Zračna blazina mora biti izklopljena, če otrok sedi v vzvratnem avtosedežu na sovoznikovem sedežu.