Korašica izdelkov
Artiklov v košarici:
0
BLAGAJNA
BLAGAJNA

Nakup opravite preko predračuna, kreditne kartice ali preko pay-pal-a.

Pomoč in podpora
040 556 616

Spremljajte nas na Facebooku
Pokličite nas

Dostava izdelkov v
roku 24 ur.

Vaš nakup je pri nas varen

Pri nas so nakupi
100% varni.

Priporočamo
»
Primerjaj
»
Deli
Vzvratni avtosedež od 0-18 kg.  Izredno enostavna namestitev z nastavki isofix.
Priporočena teža: 0 - 18 kg
420,00 EUR
KUPI ZDAJ
PODROBNO
»
Primerjaj
»
Deli
Joie Spin 360 se vrti za 360º, kar omoga lažje pripenjanje in odpenjanje otroka, poleg tega pa nudi enostaven prehod iz nazaj v naprej obrnjen sedež.  
Priporočena teža: 0-18 kg
310,00 EUR
KUPI ZDAJ
PODROBNO

Preverite, če je vaš otrok pravilno pripet

Child-seats

DOSLEDNO SLEDITE NAVODILOM ZA MONTAŽO

Po nekaterih raziskavah je kar 75% avtosedežev nameščenih nepravilno.  Najpomembneje je, da dosledno sledite navodilo proizvajalca, ne preskočite nobenega koraka, uporabite vse dele predvidene za montažo in ne poskušate namestiti sedeža kako drugače, kot je to predvideno v navodilih. 

Proizvajalci večine avtosedežev odsvetujejo tudi, da pri montaži uporabite dodatke, ki niso del konkretnega sedeža, npr. zvite brisače, podstavke za naklon, blazine za novorojenčke, dodatne varnostne pasove, ki ne sodijo k sedežu...  Avtosedeži so prestali teste, na katerih je varnost testirana tudi z različnimi dodatki, ki sodijo k samemu sedežu.  Če uporabljamo dodatke, ki ne sodijo k sedežu, lahko nehote ogrožamo varnost otroka. 

UPORABITE VSE DELE AVTOSEDEŽA

Nekateri avtosedeži so opremljeni s podporno nogo, dodatnimi pritrdilnimi pasovi ali podobnim.  Vse morebitne dodatne dele avtosedeža morate namestiti že pred prvo vožnjo in to po navodilih proizvajalca.  Vsak sedež mora prestati varnostna testiranja preden pride v prodajo in če je zanj predvidena uporaba podporne noge, bo brez namestitve le-te varnost vašega otroka ogrožena. 
 

KATERI SEDEŽ AVTOMOBILA JE NAJVARNEJŠI ZA NAMESTITEV AVTOSEDEŽA?

Vaš otrok bo najvarnejši, če njegov sedež namestite na srednji del zadnjih sedežev, ki je kar 43% varnejši od ostalih sedežev v avtomobilu, saj je v tem položaju otrok najdlje od bočnih vrat. 
Na žalost nekaterih sedežev ni moč namestiti na srednji del zadnjih sedežev, nekateri avtomobili pa na srednjem sedežu niti nimajo 3-točkovnega varnostnega pasu ali Isofixa.  V tem primeru sta levi in desni zadnji sedež najprimernejša za montažo.

SEDEŽ MORA BITI TRDNO NAMEŠČEN

Sedež namestite v avto po navodilih proizvajalca.  Ko menite, da ste končali, ga zazibajte od leve proti desni ter naprej in nazaj.  Pravilno nameščenega sedeža ni mogoče premakniti za več kot centimeter ali dva. 

OTROK MORA BITI V AVTOSEDEŽU TRDNO PRIPET 

Ali so pasovi dovolj zategnjeni preverite tako, da otroka namestite v avto, ga pripnete in zategnete pasove.  Nato na prsnem košu poskušate s palcem in kazalcem »uščipniti« pas.  V kolikor vam to uspe in lahko material primete in naredite gubo, je pas preveč ohlapen. 
Drug način je, da med ramenski del pasu in ramo poskušate potisniti prste.  V kolikor je prostora za več kot en prst, je pas preohlapen. 
Bolj, ko so pasovi ohlapni, večja je pot, ki jo bo prepotovalo otrokovo telo ob zaviranju, preden ga bo pas zadržal.

5-TOČKOVNI VARNOSTNI PAS MORA BITI PRAVILNO NAMEŠČEN

  • Ramenski del varnostnega pasu mora potekati čez sredino rame in ne sme biti preblizu vratu ali zdrsniti z rame
  • Medenični del pasu mora potekati prek bokov in ne prek trebuha      
  • Zaponka mora počivati na medenici in ne čez trebuh, ter mora biti dobro zapeta
  • Varnostni pas nikjer ne sme biti zvit, priprt ali ohlapen

OTROK MORA BITI OBLEČEN V LAHKA, NE DEBELA ZIMSKA OBLAČILA

Zimske, smučarske jakne in plašči niso primerna oblačila za v avtosedež.  Ko otroka v avtosedež pripnete v debeli zimski jakni, pasovi na prvi pogled izgledajo pravilno zategnjeni, vendar so sile ob trku ekstremne, tako se debela tkanina stisne, varnostni pas pa postane nevarno ohlapen. 
Najboljši način, da preverite, če so otrokova oblačila predebela je, da otroka posadite v avtosedež v njegovi jakni, ga pripnete in zategnete varnostne pasove kot običajno.  Nato otroka odpnete, ga brez rahljanja varnostnih pasov vzamete iz sedeža, mu slečete jakno in ga ponovno brez zategovanja pasov pripnete nazaj v sedež.  Zdaj med otrokovo ramensko kost in varnostni pas potisnite prste.  Če lahko vmes daste več kot en prst, pomeni, da je varnostni pas preohlapen in nevaren za uporabo. 
Otroku jakno pred pripenjanjem v sedež raje slecite, nato pa ga pokrijte z odejo ali brisačo, ki jo navsezadnje lahko tudi umakne, ko mu postane pretoplo. 
 

PAZITE NA ZRAČNO BLAZINO

Nikoli ne namestite otroškega avtosedeža na sedež z aktivno zračno blazino.  Pride lahko do hude telesne poškodbe ali celo smrti.  V kolikor bi želeli avtosedež namestiti na sovoznikov sedež, pred prvo uporabo zračno blazino izklopite. 

HRANITE NAVODILA ZA UPORABO

Navodila za vgradnjo hranite na varnem mestu, morda boste kdaj sedež želeli prestaviti v drug avto ali oprati prevleke, takrat jih boste morda ponovno potrebovali.